Thursday, October 24, 2013

Η Βελούδινη Χούντα





Αναρωτιόμουν ποιά είναι η δικιά μας "Κόκκινη Γραμμή";

Ποιά είναι αυτά τα πράγματα που δεν θα ανεχτούμε;

Και μετά θυμήθηκα τις "Κόκκινες Γραμμές" των βουλευτών του ΛΑΟΣ, της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και προσφάτως των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποτε άκουσα "Κόκκινη Γραμμή", ακολούθησε η "Κομματική Πειθαρχία" και το "Διαφωνώ αλλά Υπερψηφίζω".

Μια "Κόκκινη Γραμμή" λάστιχο. Μια Πολιτική λάστιχο. Μια Ιδεολογία λάστιχο. Μια Ηθική λάστιχο. Μία Λογική λάστιχο. Με μόνο στόχο την εξουσία.

Σε αυτή τη "στρατηγική του λάστιχου" εκπαιδεύτηκαν και οι πολίτες. Πάντα πίστευα πως η κυβέρνηση, ανάμεσα στα άλλα, έχει και ένα εκπαιδευτικό καθήκον, απέναντι στους πολίτες. Τώρα καταλαβαίνω πως αυτό το "εκπαιδευτικό καθήκον" η κυβέρνηση το επιτελεί, και το επιτελούσε πάντα, με άψογο τρόπο. Απλώς είναι διαφορετικές οι αξίες με τις οποίες εγώ πιστεύω πως πρέπει να "εκπαιδεύονται" οι πολίτες από τους πολιτικούς, και διαφορετικές οι "αξίες" με τις οποίες όντως "εκπαιδεύονται" οι πολίτες από τους "πολιτικούς".

Παλιά εκπαίδευαν στο "άρπαξε να φας και κλέψε νά 'χεις" και στο "έτσι κάνουν όλοι", μετά στην "ηθική του νόμιμου" και στο "εγώ ελπίζω να τη βολέψω", στο "και πάλι καλά να λες", στο "μη χέζεις εκεί που τρως" και στο "μη δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει", στο "τι να κάνουμε, έτσι είναι τα πράγματα" και στο "αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει ποτέ".   

"Monkey see monkey do"

Και θα έρθει η μέρα που θα σε κατηγορήσουν που δεν αντιστάθηκες. Θα σου πουν οι τότε πολιτικοί: "Καλά εμείς οι πολιτικοί σας καταστρέψαμε, εσείς γιατί δεν φωνάξατε; Γιατί δεν μας ανατρέψατε;".

Θα βγουν οι Πάγκαλοι της εποχής και θα σου πουν: "Μαζί τη φέραμε τη Χούντα".

Σου φαίνομαι Γραφικός; Λαϊκιστής; Σκοταδιστής; Εχθρός της προόδου; Ανθέλληνας; Κινδυνολόγος; "Φασίστας, Κομμουνιστής ή Μαλάκας";

Θα σου θυμίσω τί ανέχτηκες μέχρι σήμερα:

Ανέχτηκες επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικούς, εργατοπατέρες, προέδρους δημόσιων οργανισμών, δημοσιογράφους να μπλέκουν σε οικονομικά σκάνδαλα εκατομμυρίων και να "αθωώνονται". Και ανέχτηκες παράλληλα τις ανακοινώσεις για δημιουργία στρατοπέδων για να "στεγαστούν" οι κρατούμενοι μικρο-οφειλέτες του Δημοσίου.

Ανέχτηκες να φοροαπαλλάσσουν τους εφοπλιστές και να μειώνουν το φόρο πολυτελείας, ενώ εσένα να σε φορολογούν μέχρι να μην πάει άλλο, και μετά να σε φορολογούν εκ νέου. Ανέχτηκες να μείνεις άνεργος, ανέχτηκες να σου κόβουν το ρεύμα, να σου αρπάζουν τα λεφτά από την τράπεζα για να "πληρώσεις" τα χρέη σου, ανέχτηκες να σε λένε τεμπέλη, ανέχτηκες να αυτοκτονήσεις.

Ανέχτηκες τα στρατόπεδα "φιλοξενίας" μεταναστών. Ανέχτηκες άνθρωποι να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαΐ. Ανέχτηκες τη δημιουργία αστέγων.

Ανέχτηκες τα πογκρόμ ως τελική λύση: Πογκρόμ κατά αδέσποτων ζώων. Πογκρόμ κατά μεταναστών. Πογκρόμ κατά διαμαρτυρόμενων ανθρώπων. Πογκρόμ κατά ναρκομανών. Πογκρόμ κατά οροθετικών γυναικών. Πογκρόμ κατά καταλήψεων. Πογκρόμ κατά Τσιγγάνων.

Ανέχτηκες να συλλαμβάνουν ανθρώπους που μοιράζουν δωρεάν φαγητό και ανέχτηκες να μπουκάρει το ΣΔΟΕ και ο ΕΟΦ στα κοινωνικά ιατρεία.

Αλλά ανέχτηκες και την απαγωγή των Πακιστανών. Ανέχτηκες την παράνομη απέλαση πολιτικών προσφύγων. Ανέχτηκες από την ΕΛΑΣ το σάπισμα στο ξύλο μεταναστών και τις εφόδους στα σπίτια τους με σκοπό τη ληστεία. Ανέχτηκες την ΕΛΑΣ να συνεργάζεται με τη ΧΑ και να πουλάει προστασία σε μετανάστες και ντόπιους.

Ανέχτηκες το παράτυπο και παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ. Ανέχτηκες διώξεις μαχητικών δημοσιογράφων. Ανέχτηκες τις συλλήψεις αφισοκολλητών. Ανέχτηκες τα βασανιστήρια αντιφασιστών. Ανέχτηκες τα ανοιγμένα κεφάλια διαδηλωτών. Ανέχτηκες τις δολοφονίες μεταναστών. Ανέχτηκες τη δολοφονία δεκαπεντάχρονου από "πραιτοριανό". Ανέχτηκες τη δολοφονία αντιφασίστα.

Ανέχεσαι την κυβέρνηση που μιλάει για "επανακατάληψη των πόλεων" και πως "υπάρχουν τόσοι παράνομοι μετανάστες όσοι και άνεργοι, και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί". Ανέχτηκες την κυβέρνηση που μιλάει για "εγκληματικές οργανώσεις", με εγκλήματα όπως: "αίτημα να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ" και "επηρεασμός της κοινής γνώμης".

Ανέχτηκες τα κανάλια και οι εφημερίδες να κάνουν εξόφθαλμη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού να μοντάρουν βίντεο και να πιάνονται στα πράσα να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Ανέχτηκες να ενημερώνεσαι αξιόπιστα για τη χώρα σου μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα blog, τα ξένα κανάλια και τον ξένο τύπο, που ο υπουργός "προστασίας του πολίτη" απειλεί με μηνύσεις.

Και τώρα πες μου: Τί είναι η Χούντα; Και τί είναι η Δημοκρατία; Ποια είναι η "Κόκκινη Γραμμή" που χωρίζει τη Δημοκρατία από τη Χούντα;

Πρέπει να ξεκινήσουν και οι "εξαφανίσεις" πολιτών αλα Πινοτσέτ; Πρέπει να φτάσεις στο σημείο να δυναμώνεις τη μουσική για να μην ακούς τις κραυγές των βασανιζόμενων;

Ποιά είναι η δικιά σου "Κόκκινη Γραμμή";

Τί πρέπει να συμβεί για να το ξεστομίσεις;

Τί πρέπει να συμβεί για να βροντοφωνάξεις;

"ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ"



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...