Monday, September 23, 2013

Ήμασταν όλοι αντιφασίστες








Καλώς τα, τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα...

Καλώς τους, τους ρατσιστές ψηφοθήρες της πορδής:

Ο Σαμαράς ήρθε στην εξουσία με υπόσχεση να ανακαταλάβει τις πόλεις από τους λαθρομετανάστες και να μην αφήσει τα πακιστανάκια με τα σκουρόχρωμα κωλαράκια τους να βρωμίζουν τους παιδικούς σταθμούς των Άριων ελληνόπουλων. Φτιάξανε οι προηγούμενοι στρατόπεδα "φιλοξενίας μεταναστών" που τα γέμισε ο Δένδιας με πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα έστελνε τα ΜΑΤ στις καταλήψεις. Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχικοί ήταν οι εχθροί, την ίδια ώρα που οι ΜΑΤατζήδες, οι Δέλτα και οι Δίας ψηφίζανε με συντριπτικά ποσοστά Χρυσή Αυγή.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο Φαήλος έκανε τα γλυκά μάτια στη Χρυσή Αυγή, ο Πολύδωρας έλεγε ότι "χρειάζεται συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο σύμπηξης ενός εθνικού μετώπου άμυνας υπέρ της πατρίδας", η ΧΑ ήταν αδερφό κόμμα, υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, νέοι που βοηθούσαν γριούλες και μοίραζαν τρόφιμα, αυτόκλητοι προστάτες που βοηθούσαν να ξεβρωμίσει ο τόπος, που φέρονταν στη Μπακογιάννη "με το σεις και με το σας", ενώ ταυτόχρονα σύμφωνα με τον Πάγκαλο "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρομοκρατική οργάνωση". 

Η Χρυσή Αυγή ήταν η "γλυκιά ελπίδα".

Περιοδικά και Εφημερίδες, πολιτικές και life-style εκπομπές, οι Παπαχελάδες, οι Τατιάνες, οι Ευαγγελάτοι, οι Τράγκες, οι Θέμοι, οι Θεοδωράκηδες, οι Μπογδάνοι, οι Μπάμπηδες. Όλοι καλούσαν τους Λαγούς, τους Καιάδες, τους Παππάδες, τους πράκτορες της ΚΥΠ, τους Παναγιώταρους, τους Εγέρθητους, τους Κασιδιάρηδες, τους υμνητές της Χούντας των συνταγματαρχών, του Μεταξά, του Γκαίμπελς και του Χίτλερ, αυτούς που κάνουν εκδρομές στο Νταχάου και βγάζουν φωτογραφίες γελαστοί και καμαρωτοί στο Άουσβιτς, μισάνθρωπους, κομπλεξικούς, που έτρωγαν σφαλιάρες στο σχολείο, με τα πρωτεϊνούχα μούσκουλα και την έλλειψη σβέρκου, τύπους με τατουάζ σβάστικα, "Αίμα Τιμή" και "Sieg Heil", και τους παρουσίαζαν ως ανήσυχους πολιτικά νεαρούς που φέρνουν φρέσκιες ιδέες και απλώς ψωνίζουν από μπουτίκ με στρατιωτικά ρούχα.     

Από προχθές όμως, όλοι οι δεξιοί, οι πασόκοι και οι φιλελέδες πέφτουν από τα σύννεφα, εκπλήσσονται ειλικρινώς, κάνουν στροφή 180 μοιρών και δηλώνουν απέχθεια απέναντι στη θεωρία περί σύγκλισης των δύο άκρων και ονομάζουν τη ΧΑ "νεοναζιστική συμμορία" και "φασιστικό μόρφωμα", και μιλάνε για "Χρυσή Αυγή εκτός νόμου" και θέλουν όλοι να "Τσακίσουν τον Φασισμό" χρησιμοποιώντας αριστερή και αναρχική ορολογία.

Ε, βέβαια, όταν οι δολοφόνοι της ΧΑ έριχναν μολότοφ σε στέκια μεταναστών, χάραζαν αγκυλωτούς σταυρούς σε σκούρα δέρματα, έστελναν στο νοσοκομείο Αιγύπτιους και σκότωναν Πακιστανούς δεν έτρεχε και τίποτα, αλλά όχι και Έλληνα!

"Ε, όχι και μαχαίρι" που είπε και η τύπισσα που συνέλαβε τον δολοφόνο.

Όλοι τους έκπληκτοι!

Έκπληκτες οι εφημερίδες!

Έκπληκτα τα κανάλια!

Έκπληκτοι οι πολιτικοί!

Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι!

Έκπληκτοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής!

Έκπληκτοι οι πολίτες!

Έκπληκτοι όλοι αναπαράγουν από προχθές φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες, καταγγελίες, που δημοσιεύονταν αδιάληπτα στο Indymedia, στον Ιό της Ελευθεροτυπίας, στο βιβλίο "Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής" (2004) του πρώην νούμερο τρία στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής, Χάρη Κουσουμβρή, και σε έντυπα και ιστοσελίδες του αριστερού, του αντιεξουσιαστικού και του αναρχικού χώρου εδώ και μια εικοσαετία.

Από προχθές όλοι ξεπλένουν όλους:

Ρωτάει ο δημοσιογράφος: "Εσείς συμφωνείτε με τη θεωρία των δύο άκρων;", και απαντάει ο πολιτικάντης: "Εγώ ποτέ δεν υποστήριξα αυτή τη θεωρία". Όλοι μιλάγανε από πριν για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Όλοι αντιφασίστες από τα γεννοφάσκια τους. Όταν ήταν στην κούνια έπνιξαν δυο φασίστες με τα γυμνά τους χέρια. Τρώνε σίδερο και χέζουνε ατσάλι.

Αντιφασίστρια η Μπακογιάννη, Αντιφασίστας και ο Σαμαράς.

Αντιφασίστας ο Βενιζέλος, Αντιφασίστρια και η γκόμενα δημοσιογράφα του ΣΚΑΪ.

Αντιφασίστας ο Καμίνης, Αντιφασίστας κι ο Μπογδάνος.

Αντιφασίστας ο Ευαγγελάτος, Αντιφασίστας και ο Καμμένος.

Αντιφασίστας ο Παπαχελάς, Αντιφασίστας κι ο Αμβρόσιος.

Αντιφασίστας και ο Θέμος γαμώ το χριστό του.

Αντιφασίστες οι ευαγγελιστές της ταύτισης των δύο άκρων, αντιφασίστες και οι ακροδεξιοί.

Αντιφασίστες οι πρώην ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, αντιφασίστες και τα πρώην μέλη της.

Το καράβι της Χρυσής Αυγής "Η Γλυκιά Ελπίδα" βυθίζεται, και όλα τα ποντίκια φωνάζουν με μια φωνή, πηδώντας στη θάλασσα: "Εγώ πάντα το έλεγα πως είναι σαπιοκάραβο".

Αντιφασίστας ο Χρυσαυγίτης, Αντιφασίστας κι ο Φασίστας.

8 comments:

  1. Φανταστικό κείμενο Διογένη. Φανταστικό πραγματικά.

    ReplyDelete
  2. Απλώς, εξαιρετικό!

    ReplyDelete
  3. ακρα πηγαιο
    απολυτα αληθινο
    στοχευμενο ακριβως εκει που τους αξιζει!

    ReplyDelete
  4. απλά ΤΕΛΕΙΟ !!!!!

    ReplyDelete
  5. Βαθύτατα εύστοχο

    ReplyDelete
  6. Σιγά την ανάλυση. Προτείνω το "Il Conformista" του Bertolucci, τα είπε όλα αυτά (και με πολύ πιο ποιητικό τρόπο) το έτος 1970. Σιγά, θα πεις και 'συ, μόνο 43 χρόνια πίσω είμαστε...; Και η ιστορία συνεχίζει να επαναλαμβάνεται. Μνήμη χρυσόψαρου! Like totally!

    ReplyDelete
  7. ΥΣ Προτιμώ, ξαφνικά, όλοι να δηλώνουν antifa παρά το εθνικό-σοσιαλιστικό παραλήρημα που ζούμε από της τελευταίες εκλογές (ο δικός μου πατριωτισμός είναι μεγαλύτερος από τον δικό σου). Προτιμώ η ΝΔ, μέγα-υποκριτές που είναι, να σπαταλούν το χρόνο τους, και να χρησιμοποιούν τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, κυνηγώντας την ΧΑ (για να πάρουν 2-3 εκλογικές μονάδες παραπάνω) παρά να χτυπάνε αλύπητα τους αντί-εξουσιαστές.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...