Monday, February 14, 2011

Μόνο Γεγονότα:


Στις 11-2-2011 o υπουργός των οικονομικών συμφωνεί με την τρόικα για την τρίτη αναθεώρηση του μνημονίου.
Την ίδια μέρα στέλνει ενημερωτικό σημείωμα στην κυβέρνηση περί των συμφωνηθέντων. Η κυβέρνηση αναρτά το Ενημερωτικό Σημείωμα του υπουργείου οικονομικών για την τρίτη επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολίτικης, στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ανάμεσα στα συμφωνηθέντα είναι και τα εξής:

"Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων
· Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2016.
· Ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012."
Η τρόικα δίνει την ίδια ημέρα την περίφημη συνέντευξη τύπου στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει και τα συμφωνηθέντα για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας.
Την επόμενη ημέρα, 12-2-2011, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός των οικονομικών, και ο πρωθυπουργός διαμαρτύρονται για τη συνέντευξη, στην οποία ειπώθηκαν αυτά ακριβώς που είχαν συμφωνηθεί, λέγοντας πως δεν έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο.

1 comment:

  1. Νομίζω πως όλος ο ντόρος βασίστηκε κυρίως σε παιχνίδι λέξεων, με εναλλαγές μεταξύ "ξεπουλήματος", "εκποίησης" και "αξιολόγησης", που στόχο είχαν καθαρά την εσωτερική κατανάλωση.
    Στο δια ταύτα δεν υπάρχει κανένα φοβερό νέο. Η αξιοποίηση (γιατί τελικά αυτή είναι η σωστή λέξη) της δημόσιας περιουσίας, είναι ζητούμενο αρκετά χρόνια τώρα.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...